ProgrammaVergrijzen of Verzilveren

Vergrijzen of Verzilveren

Veel werkervaring, betrouwbaar en loyaal, slechts enkele kenmerken van vijftigplussers. Verzilver je bedrijf door aan de slag te gaan met vijftigplustalenten en geef hen de kans om de arbeidsmarkt opnieuw te betreden.

John de Wolf

Van april t/m juni 2017 heeft LCS het programma Vergrijzen of Verzilveren gedraaid. Deze pilot richtte zich op geneneratiemanagement en had als doel om vijftigplussers opnieuw klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. De groep vijftigplussers die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staat groeit. Vaak hebben zij moeite met het vinden van een nieuwe baan. Dit terwijl juist deze groep mensen beschikt over een schat aan werkervaring, kennis en vaardigheden. Daarnaast heerst er onwetendheid binnen de doelgroep over de mogelijkheden op Schiphol. Doel van het programma was om de deelnemers opnieuw arbeidsfit te maken en hen te stimuleren om de regie te nemen over hun arbeidsmarkttoekomst en kennis te laten maken met de arbeidsmarkt op Schiphol.

Het traject

Aan de hand van een selectieprocedure werden vijftien vijftigplussers geselecteerd om deel te nemen aan het traject. Gedurende het programma zijn de vijftigplustalenten met zichzelf aan de slag gegaan. Vragen als: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar ben ik goed in en waar ben ik minder goed in en welke competenties heb ik nodig voor een bepaalde baan? kwamen voorbij. Ook maakte de groep kennis met verborgen beroepen en sectoren op de luchthaven. Op deze manier verbreedden zij hun horizon, waardoor ze op nieuwe ideeën konden komen. Daarnaast heeft het programma er ook aan toe bijgedragen dat de vooroordelen rondom vijftigplussers zijn afgenomen. Met elkaar zullen we uitspraken als: te duur, vaak ziek, niet flexibel en niet willen ontwikkelen minder vaak in de mond nemen.

Inmiddels hebben 9 vijftigplustalenten een baan gevonden op de luchthaven en daar zijn we trots op! Verder hebben drie deelnemers een baan gevonden buiten de luchthaven en de overige drie zitten nog in de procedure.

Bezoek

Het programma Vergrijzen of Verzilveren is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de kick-off was Ouderen Ambassadeur John de Wolf aanwezig. Hij veegde samen met de deelnemers aan het traject de vooroordelen van tafel bij de aanwezige bedrijven.

Daarnaast bracht Kasja Ollongren, locoburgemeester van Amsterdam, een bezoek aan KLM Catering Services. Dit is een van de bedrijven waar een deelnemer een baan heeft gevonden. Kasja Ollongren was onder de indruk en liet de volgende boodschap voor ons achter:

‘Namens de Gemeente Amsterdam en mijzelf wil ik de aanwezigen erg bedanken voor het succesvolle werkbezoek aan KLM Catering Services. Ik heb gezien dat het Luchtvaart College Schiphol de afgelopen maanden hard heeft gewerkt om de pilot ‘vergrijzen of verzilveren’ tot een succes te maken. Daarnaast waardeer ik de deelnemende bedrijven enorm die zich inzetten om 50-plussers die deelnemen aan de pilot weer aan het werk te helpen. Maar ik wil ook graag mijn waardering uitspreken naar de kandidaten die hebben deelgenomen aan de pilot. Zij hebben de pilot uiterst serieus genomen door geen enkel ziekteverzuim te laten zien en altijd op tijd te komen, hebben hun enthousiasme en motivatie getoond om weer aan het werk te willen, en hebben hun capaciteiten kenbaar gemaakt aan de bedrijven. En mèt succes, want 12 van de 15 deelnemers hebben op dit moment een nieuwe werkplek gevonden, als dat geen verzilveren is. Tijdens het werkbezoek heb ik met deelnemer Frits gesproken, en aan alles was te merken dat hij vol energie zit om zijn nieuwe avontuur aan te gaan. Ik wil alle deelnemers van de pilot dan ook heel veel succes wensen met hun nieuwe baan. Daarnaast nogmaals dank aan Timing, ACN, GSA voor het vertrouwen dat jullie geven aan jullie nieuwe werknemers en Luchtvaart College Schiphol voor de inzet bij het trekken van deze pilot. Mogen er nog vele volgen.’

KCS

Film

Het gehele traject is vastgelegd door middel van korte video’s. Deze kun je hieronder bekijken.